nlc.hu
Gasztro
Sajtos rakott spárga

Sajtos rakott spárga






Hozzávalók:




• 60 dkg fehér spárga
• 20 dkg zöld spárga
• 1 fokhagymás boursin sajt
• 1 zöldfűszeres boursin sajt
• 2 dl tejföl
• 4 tojás
• őrölt bors
• só
• a sütéshez: vaj



Elkészítése:

A spárgák héját lehúzzuk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. Kivajazunk egy jénai vagy cserép sütőtálat, és a kissé kihűlt spárgát egyenletesen elrendezzük benne. Egy tálban villával összetörjük a sajtot, majd hozzákeverjük a tejfölt, a felvert tojásokat, megsózzuk, és megborsozzuk. Ráöntjük a spárgára, és forró sütőben 25 percig sütjük.


Jó tudni

A spárgák héját zöldséghámozóval húzhatjuk le a legkönnyebben, de kapható spárgahámozó is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top