Hozzávalók:
60 dkg fehér spárga
20 dkg zöld spárga
1 fokhagymás boursin sajt
1 zöldfűszeres boursin sajt
2 dl tejföl
4 tojás
őrölt bors
só
a sütéshez: vaj
Elkészítése:
A spárgák héját lehúzzuk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. Kivajazunk egy jénai vagy cserép sütőtálat, és a kissé kihűlt spárgát egyenletesen elrendezzük benne. Egy tálban villával összetörjük a sajtot, majd hozzákeverjük a tejfölt, a felvert tojásokat, megsózzuk, és megborsozzuk. Ráöntjük a spárgára, és forró sütőben 25 percig sütjük.
Jó tudni
A spárgák héját zöldséghámozóval húzhatjuk le a legkönnyebben, de kapható spárgahámozó is.