nlc.hu
Gasztro
Saláta nyáriasan

Saláta nyáriasan





Hozzávalók:

• 550 gr újkrumpli
• 800 g zöldborsó
• 200 g spárga
• 90 g sonka, vékony csíkokra szelve
• 125 g vegyes salátalevél
• 100 g pecorino sajt (helyettesíthetjük parmezánnal is!)

az öntethez:
• extra szűz olívaolaj
• ecet
• 1 kiskanál cukor


Elkészítése:

Főzzük meg a krumplit sós vízben, amíg puha nem lesz. Szárítsuk meg, és vágjuk félbe, várjunk, míg kihűl. 2-3 perc alatt főzzük meg a spárgát és a borsót, majd hideg víz alatt hűtsük ki. Szárítsuk meg! Keverjük össze a spárgát, borsót, krumplit, és a sonkát egy tálban.

Az öntethez jól keverjük össze a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk. Végül a pecorino vagy parmezándarabokkal díszítsük a művet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top