nlc.hu
Gasztro
Konyakos meggy

Konyakos meggy

A jó öreg konyakos meggy receptje. Igencsak egyszerû, anyagtakarékos finomság, ami sütibe és egyenesen a tányérra is remek! Konyaktartalma miatt gyerekeknek ne nagyon adjuk, várjunk, amíg megnõnek kicsit!





Hozzávalók:

• 1 kg meggy
• 30 dkg cukor
• fél dl konyak


Elkészítése:

A frissen szedett, nem túl érett meggyet leszárazzuk, megmossuk, üvegekbe rakjuk. Ráöntjük az arányosan elosztott cukrot és konyakot. Az üvegeket kistányérral letakarjuk, 6-8 napig a napon tartjuk. Ezután légmentesen lezárjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk.

Jó rummal is, és cseresznyével is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top