nlc.hu
Gasztro
Szilva nyersen, fahéjjal

Szilva nyersen, fahéjjal

Remek kánikulai recept ez a fõzés nélkül készülõ finomság. Kis áztatás, és a szilvából fahéjas szilvabefõtt lesz. Ne feledjük, hogy felbontás után hûtõbe kell tenni!





Hozzávalók:


• 3 kg szilva
• 60-90 dkg cukor (ízlés szerint)
• 3 mokkáskanál fahéj


Elkészítése:

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük. Kimagozzuk, a fél szilvákat egy üvegtálba tesszük. Kilónként 20-30 dkg cukrot összekeverünk 1 mokkáskanál őrölt fahéjjal, és rászórjuk a szilvára. Befedjük, néhány óra múlva átforgatjuk.

Addig hagyjuk így, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Akkor üvegekbe töltjük a lével együtt, a tetejére szórunk pici tartósítót, lekötjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top