Hozzávalók:
(6 személyre)
90 dkg csirkehús
4 citrom (leve)
1 uborka
12 retek
2 dl tejföl
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál apróra vágott kapor
2 evőkanál apróra vágott snidling
színes bors
őrölt bors
só
Elkészítése:
A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, majd folpackkal lefedjük, és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kávéskanál durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.
Adhatunk mellé héjában főtt burgonyát.