nlc.hu
Gasztro
Avgolemono

Avgolemono

A görögök nem esznek levest túl gyakran. A kevés kivétel egyike ez a példány, amelynek igen jellegzetes az ízvilága. Melegben és hidegben is finom, rizstartalma miatt pedig laktató is.

Hozzávalók:

• 8 csésze csirkehúsleves
• 1 csésze nyers rizs




• 4 tojás szétválasztva
• 4 tk. citromlé


Elkészítése:

Forraljuk fel a levest, és tegyük bele a rizst. Főzzük letakarva kb. 20 percen át. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre. Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét, tegyük hozzá a sárgáját, és jól keverjük össze. Verjük tovább, miközben kis adagokban adjuk hozzá a citromlevet. Adjuk ezt a keveréket a leveshez. Tegyük a tűzre, és jól keverjük össze, de ne forraljuk fel. Tálaljuk frissen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top