nlc.hu
Gasztro
Citromkrém

Citromkrém





Hozzávalók:

• 4 dl tejszín
• 3 zselatinlap
• 4 citrom
• 2 citrom (zöld)
• 15 dkg cukor
• 8 dkg eper

A díszítéshez
mentalevelek


Elkészítése:

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10 percig főzzük. Áttörjük, és 1 evőkanál szirupba belekeverjük a zselatint, majd ezt is a többihez vegyítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a citromszirupot. Talpas kelyhekbe töltjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Eperszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top