Hozzávalók:
1 citrom
35 dkg málna
1 tasak vaníliáscukor
2 kávéskanál málnalikőr
15 dkg cukor
2,5 dl tejszín
3 tojásfehérje
Elkészítése:
A legszebb málnaszemekből 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szűrőn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk