nlc.hu
Gasztro
Málnahab

Málnahab

Aki elkeseredve búcsúzna a málnától erre az évre, annak eláruljuk, hogy októberig érik a piros, zamatos finomság. Így aztán semmi akadálya, hogy habot készítsünk belõle. Aztán pedig jöhet a mélyhûtött változat.





Hozzávalók:

• 1 citrom
• 35 dkg málna
• 1 tasak vaníliáscukor
• 2 kávéskanál málnalikőr
• 15 dkg cukor
• 2,5 dl tejszín
• 3 tojásfehérje


Elkészítése:

A legszebb málnaszemekből 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szűrőn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top