nlc.hu
Gasztro
Csirkés padlizsánleves

Csirkés padlizsánleves

Padlizsán, avagy törökparadicsom. Nálunk is kezd már egyre népszerûbbé válni ez a finomság, a zöldségek egyik királya. Most kipróbálhatod levesben is, hogy ne csak pástétomban élvezd!

Hozzávalók:





• 70 dkg padlizsán
• 40 dkg uborka
• 2 csirkemell
• 25 dkg metélt tészta
• 2 citrom (leve)
• 1 fej hagyma
• 1 cm gyömbér (darabka)
• 1 kávéskanál kömény
• 1 kávéskanál fűszerpaprika (piros)
• 1 kávéskanál őrölt gyömbér
• 1 kávéskanál kurkuma
• 1 kávéskanál curry
• 4 koriandermag
• 1 gerezd fokhagyma
• 5 evőkanál olaj
• só


Elkészítése:

Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket és 4 dl vizet. Összekeverjük, felforraljuk, sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. A csirkemellet hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük a felkockázott uborkával és padlizsánnal, és 25 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk. A tűzről levéve citromlével ízesítjük, korianderrel megszórva, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top