Sajátos étkezési ritmusuk földrajzi adottságaikkal magyarázható – reggelire nem esznek sokat. A nap tejeskávéval és péksüteménnyel indul, de nem ritka a sajt, felvágott vagy tojásétel kombinációja sem.
Paradicsom mozzarellával
Hozzávalók:
3-4 paradicsom
20 dkg mozzarella
bazsalikomlevél
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
Szeleteld fel a sajtot és a paradicsomot, és rendezd el ízlésesen egy tányéron. Metéld apróra a bazsalikomot, és szórd a paradicsomszeletekre. Végül fűszerezd sóval, borssal, majd öntsd nyakon az egészet olívaolajjal. Még tetszetősebb lesz, ha a tetejét egész bazsalikomlevéllel díszíted.
Omlett ricottával
Hozzávalók:
5 tojás
40 dkg ricotta
só, bors
olaj
Elkészítése:
Pirítsd meg serpenyőben a szeletekre vagdalt ricotta mindkét felét. Verd fel a tojásokat, sózz, borsozz, majd öntsd az egészet a ricottára. Ha megsült az egyik fele, óvatosan fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is.