nlc.hu
Gasztro

Széllel bélelt fánk

Hozzávalók:





• 3 dl tej
• 5 dkg vaj
• 25 dkg liszt
• 3 tojás
• 1 citrom reszelt héja
• 1 kk. porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• só
• olaj a sütéshez


Elkészítése:

Kis lábasban kevergetve főzzük fel a tejet, a vajat és a citromhéjat. Vegyük le a tűzről, és forgassuk össze a liszttel, porcukorral és sózzuk meg. Tegyük vissza, és állandó keverés közben még 2 percig főzzük. A tűzről levéve apránként adjuk hozzá a felvert tojásokat, és keverjük, míg sima és könnyű tészta lesz.

Az olajat kb. 2,5 cm magasan öntsük egy lábosba, és amikor már forró, kiskanállal tegyünk bele tésztadarabokat. A fánkok rövid idő alatt megduzzadnak, és aranyszínűek lesznek. Szedjük ki őket, csepegtessük le, és szórjuk meg porcukorral. Tölthetjük tejszínhabbal vagy krémmel is!

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top