Hozzávalók:
5 dkg vaj
25 dkg liszt
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 kk. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Kis lábasban kevergetve főzzük fel a tejet, a vajat és a citromhéjat. Vegyük le a tűzről, és forgassuk össze a liszttel, porcukorral és sózzuk meg. Tegyük vissza, és állandó keverés közben még 2 percig főzzük. A tűzről levéve apránként adjuk hozzá a felvert tojásokat, és keverjük, míg sima és könnyű tészta lesz.
Az olajat kb. 2,5 cm magasan öntsük egy lábosba, és amikor már forró, kiskanállal tegyünk bele tésztadarabokat. A fánkok rövid idő alatt megduzzadnak, és aranyszínűek lesznek. Szedjük ki őket, csepegtessük le, és szórjuk meg porcukorral. Tölthetjük tejszínhabbal vagy krémmel is!