nlc.hu
Gasztro
Széllel bélelt fánk

Széllel bélelt fánk

Hozzávalók:





• 3 dl tej
• 5 dkg vaj
• 25 dkg liszt
• 3 tojás
• 1 citrom reszelt héja
• 1 kk. porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• só
• olaj a sütéshez


Elkészítése:

Kis lábasban kevergetve főzzük fel a tejet, a vajat és a citromhéjat. Vegyük le a tűzről, és forgassuk össze a liszttel, porcukorral és sózzuk meg. Tegyük vissza, és állandó keverés közben még 2 percig főzzük. A tűzről levéve apránként adjuk hozzá a felvert tojásokat, és keverjük, míg sima és könnyű tészta lesz.

Az olajat kb. 2,5 cm magasan öntsük egy lábosba, és amikor már forró, kiskanállal tegyünk bele tésztadarabokat. A fánkok rövid idő alatt megduzzadnak, és aranyszínűek lesznek. Szedjük ki őket, csepegtessük le, és szórjuk meg porcukorral. Tölthetjük tejszínhabbal vagy krémmel is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top