nlc.hu
Gasztro
Húsgombócok citrommártással

Húsgombócok citrommártással

Kétféle hús, fokhagyma, húsleves, fehérbor. Ez a gombóckülönlegesség már mártás nélkül is felejthetetlen lenne, de a citrom íze teszi fel rá a koronát. Öntsd le vele bõven, és élvezd az ízorgiát!

Hozzávalók:





• 20 dkg darált borjúhús
• 30 dkg darált sertéshús
• 1 fej vöröshagyma
• 10 ek. zsemlemorzsa
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek. őrölt kömény
• 5 dl tyúkhúsleves (kockából)
• 1 dl száraz fehérbor

a mártáshoz:
• 2 tojás
• 4 ek. citromlé
• őrölt bors
• só
• petrezselyem a díszítéshez


Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, összekeverjük a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a zúzott fokhagymával. Köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, és 16 kis golyót formázunk belőle. A húsleveshez öntjük a bort, és felforraljuk. Beledobjuk a golyókat, lefedjük, és kislángon főzzük 30 percig.
Szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk.

A levest átszűrjük, visszaöntjük a fazékba, a mártáshoz újra felforraljuk, majd takarékra állítjuk. Felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, fokozatosan belecsorgatjuk a citromlevet, amíg fehéres massza lesz belőle. Állandóan kevergetve beleöntünk egy merőkanál levest, ha jól elkevertük, egy újabb merőkanálnyit, majd az egészet a fazékban lévő leveshez adjuk, és kislángon néhány perc alatt beforraljuk.

Ha elérte a mártás sűrűségét, levesszük a tűzről, és a tálra rendezett gombócokra csurgatjuk. Petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top