nlc.hu
Gasztro
Spenótos húsgombócok

Spenótos húsgombócok

Hozzávalók:





• 20 dkg friss spenótlevél
• 8 dkg kenyérmorzsa
• 2 tojás
• fél kk. szárított fűszerkeverék (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma)
• 1 fej vöröshagyma
• 50 dkg darált sertéshús
• 3-3 ek. finomra vágott petrezselyem, korianderlevél, snidling és kapor
• őrölt bors
• só
• olaj a sütésez


Elkészítése:

A spenótot megmossuk, megszárítjuk, egy serpenyőben kislángon 10 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lecsöpögtetjük. Amikor kihűlt, finomra vágjuk. A kenyeret elmorzsoljuk, egy tálkában összekeverjük a tojásokkal, fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, majd felverjük. A finomra vágott hagymát a spenóttal és a darált hússal együtt tálba tesszük, összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a fűszereket és a tojásos keveréket. Amikor összeállt a massza, gombócokat formázunk belőle, és egy nagy serpenyőben, forró olajban minden oldalukat jól átsütjük. Melegen és hidegen is finom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top