Hozzávalók:
8 dkg kenyérmorzsa
2 tojás
fél kk. szárított fűszerkeverék (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma)
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
3-3 ek. finomra vágott petrezselyem, korianderlevél, snidling és kapor
őrölt bors
só
olaj a sütésez
Elkészítése:
A spenótot megmossuk, megszárítjuk, egy serpenyőben kislángon 10 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lecsöpögtetjük. Amikor kihűlt, finomra vágjuk. A kenyeret elmorzsoljuk, egy tálkában összekeverjük a tojásokkal, fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, majd felverjük. A finomra vágott hagymát a spenóttal és a darált hússal együtt tálba tesszük, összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a fűszereket és a tojásos keveréket. Amikor összeállt a massza, gombócokat formázunk belőle, és egy nagy serpenyőben, forró olajban minden oldalukat jól átsütjük. Melegen és hidegen is finom.