Hozzávalók:
16 szem nagy fehér szőlő
50 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús
2 tojás
8 ek. zsemlemorzsa
1 ek. őrölt kömény
6 friss, finomra vágott mentalevél
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A szőlőszemeket megmossuk, megszárítjuk, és félretesszük. Nagy tálban összekeverjük a finomra darált húsokat, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a köményt, a mentát, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor összeállt a massza, 12 kis gombócot formázunk, majd a gombócokba az ujjunkkal mélyedést vájunk. Egy-egy szőlőszemet teszünk a közepükbe, és újra gombóccá formázzuk.
A gombócokat forró olajba tesszük., és állandóan forgatva minden oldalukat megsütjük, majd itatósra szedjük. Kissé hagyjuk kihűlni, és lehetőleg azonnal tálaljuk.