Hozzávalók:
1 mozzarella golyó
30 dkg tonhal (konzerv)
4 ek. zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
10 dkg főtt rizs
fél dl paradicsompüré
1 ek. finomra vágott snidling
fél kk. finomra vágott kakukkfű
1 ciabatta kenyér vagy baguette
8 jégsalátalevél
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A mozzarellából négy szeletet vágunk, a tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, a hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a főtt rizst, a paradicsompürét, a snidlinget, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük.
A masszát négy részre osztjuk, és olajban mindkét oldalukat megsütjük. Négy részre osztjuk és félbevágjuk a kenyeret, kibéleljük salátalevelekkel, mindegyikbe egy húspogácsát és egy mozzarellaszeletet teszünk.