nlc.hu
Gasztro
Mandulás-málnás süti

Mandulás-málnás süti

Ha nincs kedved és türelmed az aprósütemény-mûfajhoz, válaszd a tepsiben sült finomságokat. Ilyenkor elég csak sütés után felszelned, és nem kell egyenként bajlódnod.





Hozzávalók:

• 250 g liszt
• 50 g őrölt mandula
• 200 g kockákra vágott vaj
• 280 g barnacukor
• 50 g kókuszreszelék
• 2 tojás
• 350 g málna (lehet fagyasztott is)


Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit vajazz ki. A lisztet, mandulát, vajat, cukrot tedd egy konyhai robotgépbe, és keverd össze. Ha nincs ilyen géped, a kezed is használhatod. Vegyél ki a keverékből kb. 85 gr-nyit, keverd bele a kókuszreszeléket, és tedd félre. A maradék tésztához add hozzá a tojásokat és gyorsan keverd össze. Nem kell nagyon lágynak lennie!

A tésztát tedd a tepsibe, szórd a tetejére a málna felét. Tedd a tetejére a kókuszos keveréket, és süsd 45 percig. Tedd a tetejére a maradék málnát, és süsd még 15 percig. A tepsiben hűtsd ki, ott szeld fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top