nlc.hu
Gasztro
Narancsos-sáfrányos koszorú

Narancsos-sáfrányos koszorú

Egy koszorú, amely a legjobb sütikészítõt jelzi, valószínûleg nem babérból készül. Lehet, hogy éppen ez a nagyon különleges, de egyszerûen elkészíthetõ narancsos példány lesz a megfelelõ. De ne tedd a fejedre!





Hozzávalók:

• 100 gr őrölt mogyoró
• 50 g búzadara
• 175 gr barnacukor
• 1 sütőpor
• 2 nagy narancs
• 4 tojás
• 200 ml olívaolaj
• sáfrány



Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy koszorú alakú sütőformát olajozz ki. Az őrölt mogyorót egy teflonban pirítsd meg közepes lángon. Hagyd kihűlni, majd keverd össze a búzadarával, a cukorral és a sütőporral.
Az egyik narancs héját reszeld le, és keverd össze a tojásokkal és az olajjal. Egy fakanállal jól keverd össze, majd tedd a száraz összetevőkhöz. Az egész keveréket öntsd az előkészített sütőformába, és süsd 30-40 percig, amíg felemelkedik és megszilárdul.

Amíg a sütemény sül, a másik narancs héját hámozd le, és nagyon vékony szeletekre vágd fel. Tedd egy serpenyőbe a két narancs levével együtt, tegyél hozzá sáfrányt és egy kis cukrot. Kb. öt perc alatt összeolvad.

Amikor a sütemény megsült, hagyd kihűlni a sütőformában, majd borítsd ki egy tányérra. Amíg még langyos a sütemény, locsold meg a sziruppal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top