Hozzávalók:
100 gr őrölt mogyoró
50 g búzadara
175 gr barnacukor
1 sütőpor
2 nagy narancs
4 tojás
200 ml olívaolaj
sáfrány
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy koszorú alakú sütőformát olajozz ki. Az őrölt mogyorót egy teflonban pirítsd meg közepes lángon. Hagyd kihűlni, majd keverd össze a búzadarával, a cukorral és a sütőporral.
Az egyik narancs héját reszeld le, és keverd össze a tojásokkal és az olajjal. Egy fakanállal jól keverd össze, majd tedd a száraz összetevőkhöz. Az egész keveréket öntsd az előkészített sütőformába, és süsd 30-40 percig, amíg felemelkedik és megszilárdul.
Amíg a sütemény sül, a másik narancs héját hámozd le, és nagyon vékony szeletekre vágd fel. Tedd egy serpenyőbe a két narancs levével együtt, tegyél hozzá sáfrányt és egy kis cukrot. Kb. öt perc alatt összeolvad.
Amikor a sütemény megsült, hagyd kihűlni a sütőformában, majd borítsd ki egy tányérra. Amíg még langyos a sütemény, locsold meg a sziruppal.