nlc.hu
Gasztro
Északi bableves

Északi bableves

Hozzávalók:





• 20 dkg bab (piros)
• 20 dkg sertésborda
• 20 dkg kelkáposzta
• 10 dkg szalonnabőr
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 babérlevél
• 2 burgonya
• 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
• 1 evőkanál liszt
• 1 evőkanál kukoricaliszt
• 4 evőkanál olaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A babot 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük, és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a szalonnabőrt, 2 liter vizet öntünk rá, és belerakjuk a babérlevelet. Felforraljuk, majd kislángon másfél óráig főzzük. A szalonnát felkockázzuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, majd felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk. A szalonnakockákat és a petrezselymet az olaj felében megpirítjuk, majd beletesszük a káposztát, a burgonyát, 1 dl vizet, és 10 percig kislángon főzzük. A maradék olajban külön aranyszínűre pirítjuk a lisztet és a kukoricalisztet, majd a szalonnás petrezselyemmel együtt a babos húshoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és kislángon még 15 percig főzzük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top