Hozzávalók:
20 dkg sertésborda
20 dkg kelkáposzta
10 dkg szalonnabőr
10 dkg füstölt szalonna
1 babérlevél
2 burgonya
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál olaj
őrölt bors
só
Elkészítése:
A babot 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük, és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a szalonnabőrt, 2 liter vizet öntünk rá, és belerakjuk a babérlevelet. Felforraljuk, majd kislángon másfél óráig főzzük. A szalonnát felkockázzuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, majd felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk. A szalonnakockákat és a petrezselymet az olaj felében megpirítjuk, majd beletesszük a káposztát, a burgonyát, 1 dl vizet, és 10 percig kislángon főzzük. A maradék olajban külön aranyszínűre pirítjuk a lisztet és a kukoricalisztet, majd a szalonnás petrezselyemmel együtt a babos húshoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és kislángon még 15 percig főzzük.