nlc.hu
Gasztro
Sonkás hagymaleves

Sonkás hagymaleves

Hozzávalók:





• 5 fej vöröshagyma
• 10 dkg sonka
• 3 dkg vaj
• 1 evőkanál liszt
• 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
• 7,5 dl fehérbor
• 1,5 dl tejszín
• pirospaprika
• őrölt szerecsendió
• bors
• só


Elkészítése:

A hagymákat nagyobb darabokra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk (vigyázzunk, ne barnítsuk meg!), és 15 percig pároljuk benne a hagymát. A liszttel megszórjuk, beletesszük a sonkát, és 3 percig kislángon pároljuk, majd beleöntjük a húslevest és a bort. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és kislángon 40 percig főzzük. A tejszínt 3 részben habbá verjük. A levest tányérokba szedjük, mindegyiknek a tetejére 1-1 evőkanál tejszínhabot teszünk, és a hab közepére pirospaprikát szórunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top