Hozzávalók:
10 dkg sonka
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
7,5 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
pirospaprika
őrölt szerecsendió
bors
só
Elkészítése:
A hagymákat nagyobb darabokra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk (vigyázzunk, ne barnítsuk meg!), és 15 percig pároljuk benne a hagymát. A liszttel megszórjuk, beletesszük a sonkát, és 3 percig kislángon pároljuk, majd beleöntjük a húslevest és a bort. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és kislángon 40 percig főzzük. A tejszínt 3 részben habbá verjük. A levest tányérokba szedjük, mindegyiknek a tetejére 1-1 evőkanál tejszínhabot teszünk, és a hab közepére pirospaprikát szórunk.