Gasztro

A vándorszakács a Földközi-tenger körül

Ki ne ismerné Keith Floydot? Olvastuk már egy könyvnyi receptjét, és jót szórakozhattunk fõzõmûsorain. És most a boltokba került új könyve, a Floyd Mediterrán kalandozásai.





A Park Kiadó gondozásában megjelent látványos, szép fotókkal teli kötet szinte útikönyvként is szolgálhatna. Ebben persze akadályozza tekintélyes súlya, és az a tény, hogy az országokat leginkább gasztronómiájuk szerint tárgyalja. Ennek ellenére minden hely olyan leírással került be a könyvbe, hogy még az illatát is érezzük.

A különböző helyek ismertetése persze merőben szubjektív, de ez nem is baj, hiszen ez mégiscsak egy szakácskönyv.

A görög, francia, spanyol, marokkói, török és egyiptomi ízek felvonultatása sok-sok recepten át történik. És mindez Keith Floyd hamisítatlanul szórakoztató stílusában. Akit érdekel az ízek világa és szeret jókat enni, és aki megismerné a Földközi-tenger világát, annak melegen ajánljuk ezt a művet.

Aki viszont hamisítatlan ízekkel kápráztatná el ismerőseit, rokonait, annak kicsit nehezebb dolga lesz, mint a csupán szórakozni vágyónak. A hozzávalók beszerzése ugyanis nemritkán kisebbfajta kalandtúra is lehet, nem csoda tehát, ha nem fogjuk egy lendülettel végigfőzni a könyvet. De sebaj, ha nem adjuk fel, és a könnyebb variációkat elkészítjük, biztosan mennyei fogások kerülnek majd az asztalra. Jó étvágyat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top