Hozzávalók (6 személyre):
6 zsemle
15 dkg sonka
1 uborka
4 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 főtt tojás
1 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy a héjuk mellett 2 cm belsejük maradjon. Az uborkát és a paradicsomot meghámozzuk. Az uborka negyedét, 1 paradicsomot és a hagyma negyedét félretesszük, a többit kis kockákra vágjuk. A sonkát, és a paprikát apró kockákra végjuk. A kikapart kenyérbelet a fokhagymával, az uborkával, a hagymával és a paradicsommal turmixoljuk, majd az olajjal összedolgozzuk, hogy sűrű krémet kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük. A zsemléket a zöldség- és sonkakockákkal megtöltjük, majd a szósszal meglocsoljuk. A tojásfehérjét felkockázzuk, a tojássárgáját villával áttörjük, és ezzel díszítjük a zsemlék tetejét.