nlc.hu
Gasztro
Hagymás-sütõtökös spagetti

Hagymás-sütõtökös spagetti

Ki mondta, hogy a most aranykorát élõ sütõtök csak simán megsütve finom. Íme, itt van mindannyiunk narancssárga nagytestû kedvence spagettiba csavarodva!





Hozzávalók:

• 40 dkg (bucatini tészta) vastag spagetti
• 30 dkg sütőtök
• 2 lilhagyma
• 4 dkg mazsola
• 3 dkg fenyőmag vagy mandula
• néhány ágacska friss majoránna
• 4 evőkanál olaj
• 2 evőkanál almaecet
• 1 evőkanál cukor
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

Forró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük.

Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát), majd a leszűrt, lecsöpögtetett tésztát tálba öntjük, összeforgatjuk a hagymás-sütőtökös mártással. Belekeverjük a mazsolát és a fenyőmagot, meghintjük majoránnával, őrölt borssal, és azonnal tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top