Hozzávalók:
40 dkg (bucatini tészta) vastag spagetti
30 dkg sütőtök
2 lilhagyma
4 dkg mazsola
3 dkg fenyőmag vagy mandula
néhány ágacska friss majoránna
4 evőkanál olaj
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál cukor
őrölt bors
só
Elkészítése:
Forró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát), majd a leszűrt, lecsöpögtetett tésztát tálba öntjük, összeforgatjuk a hagymás-sütőtökös mártással. Belekeverjük a mazsolát és a fenyőmagot, meghintjük majoránnával, őrölt borssal, és azonnal tálaljuk.