nlc.hu
Gasztro
Sütõtökkenyér

Sütõtökkenyér





Hozzávalók (6 személyre):

• 70 dkg tisztított sütőtök
• 45 dkg rétesliszt
• 10 dkg dió
• 15 dkg mazsola
• 1-1 teáskanál szárított élesztő, szódabikarbóna és őrölt fahéj
• 30 dkg cukor
• 3 dl olaj
• 4 tojás
• só
• a forma kikenéséhez olaj


Elkészítés:

A diót apróra vágjuk. A mazsolát 10 percre langyos vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tököt felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd simára turmixoljuk, és kihűtjük. A lisztet, az élesztőt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a cukrot és csipetnyi sót összekeverünk. A kihűlt tökpürét az olajjal összekeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül hozzászitáljuk a fűszeres lisztet. Sima masszává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Olajjal kikent formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt kés élére már nem tapad a tészta.) Amikor kész, 10 percig még a formában hagyjuk, végül rácsra borítjuk, és kihűtjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top