Hozzávalók (6 személyre):
70 dkg tisztított sütőtök
45 dkg rétesliszt
10 dkg dió
15 dkg mazsola
1-1 teáskanál szárított élesztő, szódabikarbóna és őrölt fahéj
30 dkg cukor
3 dl olaj
4 tojás
só
a forma kikenéséhez olaj
Elkészítés:
A diót apróra vágjuk. A mazsolát 10 percre langyos vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tököt felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd simára turmixoljuk, és kihűtjük. A lisztet, az élesztőt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a cukrot és csipetnyi sót összekeverünk. A kihűlt tökpürét az olajjal összekeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül hozzászitáljuk a fűszeres lisztet. Sima masszává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Olajjal kikent formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt kés élére már nem tapad a tészta.) Amikor kész, 10 percig még a formában hagyjuk, végül rácsra borítjuk, és kihűtjük.