nlc.hu
Gasztro
Sütõtökös bableves

Sütõtökös bableves





Hozzávalók:

• 35 dkg bab (fehér)
• 1 kg sütőtök (tisztitott)
• 4 burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1,5 dl olaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje a babot, és felforraljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és villával kissé összenyomkodjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a levesbe keverjük, és zellerlevéllel megszórjuk.

Variáció
A levest megszórhatjuk pirított tökmaggal is. 4 evőkanál sütőtökmagot megtisztítunk, megszárítjuk, és 1 evőkanál olajban megpirítjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, és megsózzuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top