Hozzávalók:
20 dkg sütőtök (tisztitott)
40 dkg rizs
4 sárgarépa
12 dkg vaj
2,5 liter zöldségleves (leveskockából)
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál szerecsendió (reszelt)
őrölt bors
só
Elkészítése:
A sütőtököt 2,5 cm-es kockákra, a répákat 2,5 cm-es hasábokra vágjuk. A vaj felében üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a sütőtököt és a répát is hozzáadva, kevergetve puhára főzzük. Amikor kész, villával fellazítjuk, de vigyázzunk, ne törjük pürésre! A rizst a főtt tökhöz adjuk, de nem keverjük meg. Néhány percig nagylángon főzzük, majd kevés forró levessel felöntjük, még 15 percig pároljuk, közben mindig adunk hozzá levest, ha elfogy a lé, és gyakran megkeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a maradék vajat, a sajtot, a szerecsendiót, és Delikáttal ízesítjük. Lefedve még 5 percig állni hagyjuk, utána tálaljuk.