Hozzávalók:
2 csirkemell
3 ek. szójamártás
1 kk. grillfűszer
3 kk. fahéj
3-4 alma
vaj
1-2 dl fehérbor
Elkészítése:
Először a pácot kell elkészítened: keverj össze 3 evőkanál szójamártást 1 kiskanál grillfűszerrel és 3 kiskanál fahéjjal. Forgasd bele a kockára vágott csirkemelleket, és néhány órára tedd be a hűtőszekrénybe. Előtte azonban takard le folpackkal, vagy alufóliával, nehogy más, ami a hűtőszekrényben van, átvegye a hús illatát.
Majd hámozz meg 3-4 db almát és vágd fel gerezdekre. Egy jénai tálat vagy kisebb tepsi alját vajjal ki kell kenni, rendezd el rajta az almagerezdeket, és pakold rá a fahéjas csirkemellet.
Érdemes még meglocsolni 1-2 dl fehérborral is.
Alufóliával fedd be, aztán 180 fokon előmelegített sütőben, kb. 25 30 percig kell sütni. Tálald párolt rizzsel.