Gasztro

A macchiato, a cappuccino meg a többiek

A kávé jellegzetes ízû és illatú, élénkítõ hatása miatt fogyasztott ital. Mégis milyen sok variációban tudjuk elkészíteni! Lássuk, hogy készülnek a legnevezetesebb variációk.







Macchiato
Espresso

Klasszikus variáns, nagyjából minden kávék anyja. Lényege a jó kávégép és a jó minőségű kávé. Készítése során a darált kávén gőz hatol át, majd kávé formájában alakul vissza folyadékká. Ennélfogva a végeredmény igencsak erős lesz! Gyenge gyomrúak ne igyák magában!


Macchiato

A macchiato egyre több helyen bukkan fel. A szó olasz, jelentése pedig: egy csésze jó erős eszpresszó, tetején icipici tejhabbal. Erős fokozat!


Cappuccino

Hát kell ezt magyarázni? Bizony sok helyen még kell, a cappuccino ugyanis egyáltalán nem kávé tejszínhabbal, hanem kávé tejjel és sok kemény tejhabbal. Egészen más!








Cappuccino
Tejeskávé


Talán a leggyakoribb variáns a kávébirodalomban. Nem is kell hozzá más, mint egy finom, friss espresso és meleg tej. Előnye, hogy a kávé így nem viseli meg a gyomrot magas savtartalmával, ráadásul a napi bevitt kalciummennyiséget is megdobja a tej. Már csak hab a tortán, hogy sokkal tovább ihatsz egy bögre tejeskávét egy kis csésze espressonál.


Bécsi kávé

Ha Ausztria nem is az első ország, ami a kávéról eszedbe jutna, azért ők is boszorkányos dolgokra képesek ezzel a finom itallal. Ilyen például a bécsi kávé, ami hosszú kávéból készül, sokk-sok tejszínhabbal. Kapucíner néven is ismeretes ez a finomság!








Tejeskávé
Hosszú kávé


A hosszú kávé valójában híg kávét jelent. Már elkészítésében is különbözik kisebb, ám erőteljesebb testvérénél. Persze a neked való koffeinmennyiség így is bevihető. Ez is finom tejjel, sőt, ajánljuk is hozzá!


Jeges kávé

Ha nincs is nyár, még kimelegedhetünk! Ilyenkor a legjobb hűtőfolyadék egy finom jegeskávé. Espressoból készül, hogy élénkítsen. Ehhez társul a jég, a finom szirup, a hideg tej, és a korona: tejszínhab. Igazi jeges élmény!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top