Hozzávalók:
fél liter víz
fekete tea
3-4 ek. cukor
3 dl vörösbor
szegfűszeg
őrölt fahéj
reszelt narancs- és citromhéj
1 kiskanálnyi kardamom
½ kiskanál őrölt gyömbér
Elkészítése:
Előkészületnek fél liter vízből készíts teát (legjobb a sima fekete tea). Ezután egy lábosban karamellizáld, vagyis kis láng felett, száraz serpenyőben olvaszd fel a cukrot. Ízlés szerint 3-4 evőkanálnyit.
Amikor olvadozik, öntsd rá a teát. (Csak semmi pánik, ha a cukor ideiglenesen megkeményedik, a későbbi melegítés alatt újból fel fog olvadni.)
Adj hozzá 3 dl vörösbort, néhány szem szegfűszeget, 1 púpozott kiskanál őrölt fahéjat, reszelt narancs- és citromhéjat, 1 kiskanálnyi kardamomot és ½ kiskanál őrölt gyömbért.
Két-három percig még melegíteni kell, majd a gázt elzárva 5 percig hagyd állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Teaszűrőn keresztül poharakba töltve tálalható.