Hozzávalók:
8 szem mogyoróhagyma
50 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 tojásfehérje
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál száraz sherry
A szószhoz
1 evőkanál kukoricakeményítő
50 dkg licsi (konzerv)
1,5 dl csirkehúsleves
1 evőkanál szójaszósz
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
A díszítéshez
koriander
Elkészítése:
A hagymákat és a csirkehúst kis kockákra vágjuk, majd a gesztenyével együtt turmixoljuk. Salátástálba öntjük, belekeverjük a keményítőt, a tojásfehérjét, a szójaszószt és a sherryt. Sóval, borssal megszórjuk, összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. A szószhoz a licsiszirupot a húslevessel, a szójaszósszal és a feloldott keményítővel összekeverjük, és kevergetve felforraljuk, míg sűrű lesz. A licsiket beletesszük, lefedjük, és levesszük a tűzről. Az olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A licsiszósszal meglocsolva, korianderrel díszítve tálaljuk. Párolt rizst kínálhatunk mellé.