Hozzávalók:
1 dl tej
5 dkg vaj
4 nagy tojás
25 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum
1 tasak vaníliáscukor
5 cl erős kávé
A díszítéshez
tejszínhab
Elkészítése:
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, majd az olvasztott csokoládét. Sima krémmé keverjük, végül apránként beleforgatjuk a tojáshabot. Desszerteskelyhekbe töltjük, és három órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.