Gasztro

A jövõd egy csészében?

A teából vagy kávéból való jóslás nem újkeletû dolog. Persze az egyértelmû, hogy nem mindegy, milyen teát vagy kávét használsz hozzá, hiszen ki tud jövendõt mondani egy teafilterbõl vagy egy cappuccinóból?

A jóslásnak egészen kellemes módja, ha közben az ember kávézgat is egyet a barátnőivel. Reméljük persze, hogy nem veszed túlságosan komolyan a dolgot, és nem fokozod emelkedett vérnyomásodat és adrenalinszintedet a kávéval.

Van még egy előnye a barátnőkkel való jóslásnak. Mivel sok különféle elmélet létezik a zaccból létrejött minták értelmezésére, minél többen vagytok, annál jobb, hiszen a jóslás annál “eredményesebb”, minél inkább a fantáziádra hagyatkozol.

Hagyjuk is most a teát, és koncentráljunk a kávéra, nehogy elvesszünk az italok és jóslatok tömegében. A kávézaccból való jóslásnak van egy fő alkotóeleme, mégpedig a kávézacc. Ebből értelemszerűen következik, hogy erre a leginkább alkalmas műfaj a török, más néven görög kávé. Ennek jó sok zacc van az alján, amit, ha profin készítetted a kávét, nem ittál meg.

Jó, ha van nálad a csészén kívül egy tiszta, fehér csészealj is. Ezt kell a kávé elfogyasztása után a csészére borítanod, majd megfordítani az egészet, és a csészealjon kialakult mintából már jósolhatsz is.

Vannak persze olyan alapelemek, melyek jelentése egyértelmű. A csillag például szerencsét jelent, a férfiarc akár férjet is jósolhat, a gyűrű kapcsolatot és boldogságot jövendöl. A jeleket mindig összefüggésükben kell értelmezni, tehát együttes jelentést próbálj kapcsolni hozzájuk. 

Ha elsőre nem tudtál értelmes jeleket kivenni a zaccból, próbálkozhatsz többször is, bár jobb, ha vigyázol a megivott kávé mennyiségével!

Sok sikert mindenkinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top