Gasztro

Diós-mézes sült alma

A tél igazi csemegéket is tartogat az édes ízek rajongóinak. Örök klasszikus például a mézes sült alma, amelynek most diós variációját készítettük el. Ennél egyszerûbb recept nem sok akad! Nem fogsz benne csalódni!





Hozzávalók:

• méz
• alma
• rum
• dióbél
• mazsola
• citromlé



Elkészítése:

Vágjuk ketté az almákat, a magházat vájjuk ki úgy, hogy kisebb mélyedést kapjunk. A diót vagdaljuk apró darabokra, a mazsolát áztassuk be rumba. A magház helyére locsoljunk citromlevet, majd béleljük ki a dióval elkevert mazsolával. Kanalazzunk rá egy kis mézet, végül illesszük össze az almák két felét. Tegyük őket forró sütőbe, és süssük addig, amíg nem kezdenek el fonnyadni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top