Hozzávalók:
1 kg liszt
3 tojás
30 dkg margarin
30 dkg cukor
25 dkg folyékony barna cukor vagy méz
1 kk őrölt narancshéj
2 kk őrölt fahéj
2 kk őrölt gyömbér
2 kk őrölt szegfűszeg
3 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
Főzzük össze a folyékony barna cukrot (vagy mézet) és a fűszereket, adjuk hozzá a margarint, és kevergessük addig, amíg kihűl. Verjük fel a tojást a cukorral. Keverjük össze a liszt felét a szódabikarbónával, majd a cukros (vagy mézes) margarinnal. Adjuk hozzá a felvert tojást és a maradék lisztet, aztán fedjük le légmentesen, és hagyjuk állni egy éjszakát.
A tésztát csak másnap nyújtsuk ki és szaggassuk formákra. Közepes hőfokon süssük aranysárgára.