Gasztro

Mazsolás-mézes puszedli

Hozzávalók:

• 25 dkg méz
• 22 dkg cukor
• 2 tojás
• 8 dkg margarin
• 1 tasak vaníliás cukor
• 6 db őrölt szegfűszeg
• 3 ek fahéj
• 50 dkg liszt
• 1 tk sütőpor

Töltelék:
• 12 dkg őrölt mogyoró
• 12 dkg porcukor
• 2 tojás
• 15 dkg rumban áztatott mazsola

A díszítéshez:
• 1 tasak marcipán ízű cukormáz-por

Elkészítése:

Melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a cukrot és a fűszerkeveréket. Miután kihűlt, keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, és adjuk hozzá a többi anyagot is. Dolgozzuk össze a tésztát, majd pihentessük hideg helyen, 10 órán keresztül.

Nyújtsuk ki a tésztát 2 mm vastagságúra, és szaggassunk belőle korongokat. Gyúrjunk masszát a töltelékből, és tegyünk belőle egy tojással megkent korong közepére, majd fedjük be egy másik koronggal. Előmelegített sütőben 170 C fokon 10-15 percig süssük. Készítsük el a cukormázat, és vékonyan díszítsük vele a puszedliket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top