Hozzávalók:
50 friss won ton lap
250 g sovány darált sertéshús
1 tojás felverve
1 1/2 teáskanál egészen apróra zúzott gyömbér
2 evőkanál kínai rizsbor
1 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fehér bors
A szószhoz:
1 teáskanál apróra zúzott fokhagyma
4 evőkanál fekete szójaszósz
1/2 teáskanál cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál chiliolaj
1 evőkanál újhagyma, apróra vágva
Elkészítése:
Kínai levesestálka vagy egy egyszerű üvegpohár, no meg egy éles kés segítségével szabályos kör formájúra vagdossuk a won ton lapokat. A darált sertéshúst összedolgozzuk a felvert tojással, a gyömbérrel, a rizsborral és a szezámolajjal, majd sóval, borssal ízesítjük. Egy teáskanálnyit helyezünk minden won ton lap közepére, majd mint a raviolit, kis batyuvá formázzuk, és enyhén benedvesítjük a töltelék környékét így biztosítjuk a tészta tapadását. A kis csomagokat forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük.
Míg megfőnek, elkészíthetjük a szószt. 4 kis tálkában fokhagymát, szójaszószt, egy csipet cukrot és fahéjat keverünk el, azaz mindegyik adaghoz külön előkészülünk, egyenlően elosztva a hozzávalókat. A megfőtt gombócokat elosztjuk a szószos tálakban, majd lelocsoljuk egy-egy evőkanál chiliolajjal. Díszítésként apróra vágott újhagymával szórjuk meg.
A chiliolajat házilag is elkészíthetjük: 1 csésze mogyoróolaj, amelyben 10 percig egy evőkanálnyi szecsuani bors és 2 apróra vágott chili fő. 2-3 nap pihentetés után eltávolítjuk belőle a magokat és a chilit.