nlc.hu
Gasztro
Kai Yad Sai | Pikáns töltött omlett

Kai Yad Sai | Pikáns töltött omlett





Hozzávalók:

• 60 ml olaj
• 100 g sovány sertéshús
• 2 paradicsom, kockára vágva
• 4 evőkanál főtt zöldborsó
• 1 fej hagyma, apróra vágva
• 1/2 evőkanál pálmacukor
• 1 evőkanál halszósz
• 1/4teáskanál őrölt fehér bors
• 1/4 teáskanál fekete szójaszósz
• 3 tojás
• 3 evőkanál korianderlevél, apróra vágva
• 1 piros chilipaprika, csíkokra vágva


Elkészítése:

Wokban olajat forrósítunk, és a sertéshúskockákat 2 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a zöldborsót, a hagymát, a paradicsomot, meghintjük a cukorral és a fehér borssal, felöntjük a szójaszósszal és a halszósszal, és tovább pároljuk. (Ne felejtsük el a wok folyamatos rázogatásával forgatni a tartalmát.) Egy normál méretű omlett-sütőt egy csepp olajjal kikenünk, és beleütjük a felvert tojásokat. Az omlettet először az egyik oldalán sütjük halványbarnára, közben óvatosan megfordítjuk, majd a másik oldalán is átsütjük.

A megsült tojáslepény közepére halmozzuk a wokban elkészült tölteléket, majd óvatosan ráhajtjuk a lepény két szemközti szélét, oly módon, hogy a töltelék középen látható maradjon.

Az ellentétes másik két szélét is ráhajtogatjuk, friss korianderlevelekkel és chilipaprikacsíkokkal dekoráljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top