Gasztro

Jamie Oliver: A pucér szakács visszatér

Hogy hogy lehet egy harminc körüli, kismotoron repesztõ fiatalember klasszikus? Úgy tûnik, sokat lendít a dolgon, ha például jól fõz. És van egy fõzõmûsora is.




Jamie Oliver nevét ma már az is ismeri, aki nem nézi műsorait. Ezzel egyébként sokat veszít, mert kevesen főznek ennyire szórakoztatóan. A műsoraiban felhasznált zöldfűszerek bokrainak számával egyenes arányban nő nézőinek és olvasóinak száma. Nem is véletlen, hogy minden tévés sorozatához társul egy-egy könyv, amelyek közül több már nálunk is kapható. Nem kis sikerrel.

Ha el akarod hitetni ismerőseiddel, hogy jártas vagy a gasztronómiában, akkor valószínűleg sokat segít, ha a legújabb Jamie Olivert hanyagul az asztalra hajítod.

Bár a fiatal angol szakács alapelve, hogy egyszerűen főzzön, azért sajnos be kell látnunk korlátainkat. Ami Londonban egyszerűnek számít, például bizonyos alapanyagok beszerzése, az nálunk komoly gondokat okozhat. De sebaj, mert érdemes nyomozni kicsit. Hiszen a könyvben szereplő ételek tényleg nem bonyolultak, viszont annál finomabbak!

Térjen tehát vissza a pucér szakács, akinek egyébként szerintünk visszatérése jobban sikerült, mint az sorozat első része. Süssünk-főzzünk vele kenyérlepényt, mesés halpástétomot, sütőtöklevest, igyunk vele koktélokat és kóstoljuk meg Sheila pudingját! Jó étvágyat!


A könyvet a Park Kiadó adta ki, 4900 Ft-ért viheted haza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top