Gasztro

Szakácskönyvek

Így, karácsony elõtt különösen nehéz választani a minket elárasztó szakácskönyvdömpingbõl. Melyiket is emeljük le a polcról? Manapság divat lett a gasztronómia.

Nemrég, amikor Keith Floyd Budapesten járt, arról mesélt, hogy a britek polcain ott kell sorakoznia a legújabb Jamie Oliver és Floyd köteteknek. Ez persze nem változtatott étkezési szokásaikon.

Vegyünk egy nagy levegőt, és legyünk mi mások. A jó kiindulópont talán az, hogy ne státuszszimbólumként kezeljük a szakácskönyveket, hanem használjuk is őket. Összeállításunkban lerántjuk a leplet minden könyv titkáról, és segítünk, hogy a hatalmas választékból mindenki megtalálja a neki valót!





Sütemények enciklopédiája

1001 sütemény egy helyen. Egy könyvben. Egy könyvben, ami képes, részletes, oktató és felvillanyozó. Az egyetlen hátránya talán a súlya. Azoknak ajánljuk, akik a teljességra vágynak.
tovább»






Dr. Oetker: Karácsonyi sütemények

Fahéj, mandula, vanília, édességek. A kinti hó mellett a benti fenyőfa és a sütiáradat a karácsony ismertetőjelei. Tematikus receptgyűjtemény a legnagyobb ünnepre!
tovább»







Donna Hay: Ízvarázs

Tizennégy íz egy könyvben. Trükkök, receptek, minden, amit tudni kell a vaníliáról, a citromról, a hagymáról és társaikról. A mostanában megjelent egyik legszebb szakácskönyv. Csak nézegetni is érdemes!
tovább»






Pierrot: Megkóstolni Ázsiát


“Ázsia megismerése nélkül le lehet élni egy életet – de nem érdemes.” Ezzel kezdődik Pierrot most megjelent könyve, amely amellett, hogy szakácskönyv, Ázsiáról is szól.
Ha igazi kínaira, indiaira, thaiföldire vagy indonézre vágysz, neked való ez a könyv. Egyébként külsejében kissé Jamie Oliverre emlékeztet.
tovább»






Jamie Oliver: A pucér szakács visszatér


Hogy hogy lehet egy harminc körüli, kismotoron repesztő fiatalember klasszikus? Úgy tűnik, sokat lendít a dolgon, ha például jól főz. És van egy főzőműsora is.
Persze ki ne szeretné Jamie-t? Ha te is veszel egy motort, gyorsan beszerezheted a hozzávalókat, és már csak sok vendéget kell hívnod.
tovább»






A vándorszakács a Földközi-tenger körül


Ki ne ismerné Keith Floydot? Olvastuk már egy könyvnyi receptjét, és jót szórakozhattunk főzőműsorain. És most a boltokba került új könyve, a Floyd Mediterrán kalandozásai. Státusszimbólumnak remek, és azoknak is nélküözhetetlen, akik főzésnél szívesen ölik a legtöbb energiát az alapanyagok beszerzésébe.
tovább»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top