Gasztro

Bajor csokis körtetorta

Hozzávalók:





• 2 hámozott, kockára vágott körte
• 2 dl fahéjas cukorszirup
• fél vaníliarúd
• 5 zselatinlap
• 3 dl tej
• 4 tojássárgája
• 7,5 dkg cukor
• 1,5 kávéskanál vaníliaaroma
• 1,5 dl körtepálinka
• 1 vékony piskótalap
• 20 dkg étcsokoládé
• 2 evőkanál olaj
• 1 kávéskanál kakaó
• csokoládéreszelék


Elkészítése:

Vastag falú lábasban a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk őket kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, majd jól beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. A csokit langyosra hűtjük, majd a krémre öntjük úgy, hogy mindenütt jól befedje. Tálalásig hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal és kakaóval megszórva kínáljuk.




A tortát könnyebben ki lehet venni a formából, ha az alját néhány percre hideg vízbe tesszük.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top