Hozzávalók:
A tésztához
10 dkg csokoládé
7,5 dkg vaj
15 dkg mandula (őrölt)
5 evőkanál porcukor
A tetejére
2 narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje
Elkészítése:
A csokit apró darabokra tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A mandulát, a cukrot és a vajas csokikrémet 2 evőkanál vízzel simára dolgozzuk. Egy 24 cm átmérőjű, 3 cm magas tortaforma alját és széleit alufóliával kibéleljük. Fél cm vastagon beleöntjük a masszát, és 1 órára fagyasztóba tesszük. A krémhez a narancsok héját lereszeljük, a héjakat 10 percre lobogó forró vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük. A csokoládét kislángon megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a likőrt és a narancshéjat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ehhez adjuk a narancsos csokikrémet. Ezt a kemény csokiréteg tetejére simítjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. A narancsokat 8 gerezdre osztjuk, és minden fehér héjat leszedünk róluk. A tortát a formából kivesszük, tortatálra rakjuk, de az alufóliát rajta hagyjuk. A narancsgerezdeket rózsaszerűen a tetejére rendezzük, és azonnal tálaljuk.