Hozzávalók:
18 dkg étcsokoládé
14 dkg margarin
5 tojás
9 dkg cukor
só
20 piskóta
csokoládéforgács
Elkészítése:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és gőz fölött, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük, úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Végül desszertestálra borítjuk, középen csokoládéforgáccsal díszítjük.
Tipp:
Még finomabb lesz, ha a piskótákra málnaszirupot vagy -szörpöt locsolunk, és ezután öntjük rájuk a csokikrémet.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.