nlc.hu
Gasztro
Csokis charlotte

Csokis charlotte





Hozzávalók:

• 18 dkg étcsokoládé
• 14 dkg margarin
• 5 tojás
• 9 dkg cukor
• só
• 20 piskóta
• csokoládéforgács


Elkészítése:

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és gőz fölött, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük, úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Végül desszertestálra borítjuk, középen csokoládéforgáccsal díszítjük.


Tipp:

Még finomabb lesz, ha a piskótákra málnaszirupot vagy -szörpöt locsolunk, és ezután öntjük rájuk a csokikrémet.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top