Hozzávalók:
1 tojás
12,5 dkg vaj
6 dkg cukor
A krémhez
25 dkg csokoládé
3 tojás
2 tojássárgája
3 dl tejszín
A díszítéshez
porcukor
mandulaforgács
Elkészítése:
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést vájunk. A vajat kis darabokra vágjuk, a mélyedésbe rakjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tésztához adjuk. Ruganyos, sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. Közben a csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat, a tojássárgákat és a krémet összekeverjük és a csokoládéhoz öntjük. A tésztát kinyújtjuk, 23 cm átmérőjű, kivajazott kerek gyümölcstorta-forma aljára simítjuk, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, kiborítjuk a formából, és grillrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, belesimítjuk a krémet. Porcukorral és mandulaforgáccsal megszórjuk.
Variáció
A mandulaforgácsot meg is piríthatjuk, így még ízletesebb lesz a torta. Egész mogyorószemekkel is díszíthetjük.