Gasztro

Sütemények enciklopédiája

Nem, ez most nem a szokásos költõi túlzás, hiszen egy olyan könyvet, amely 1001 receptet tartalmaz, lehet is enciklopédiának nevezni.

A Kossuth Kiadó sorozata a főzés-sütés egyre több területéről ölel fel enciklopédikus ismereteket. Egy karácsonyra adott kötet biztosan többet forog majd a kézben, mint a hagyományos enciklopédiák és lexikonok. Ez jó, mert valódi finomságok készülhetnek belőle, és hát a gyomor örömei is fontosak.

Különösen igaz ez a sütikre. 1001 klasszikus recept a világ minden tájáról. Ezt ígéri a borító, és a könyv tekintélyes súlyából ítélve, meg is adja! Bár nem számoltuk meg, hogy mind megvan-e, de sejtjük, hogy bizony meg.

Most pedig képzelj el egy sütiskönyvet, amiben külön fejezet van a túrótortáknak. Egy olyan könyvet, ami az alapokat külön fejezetben tárgyalja. Egy olyan könyvet, amiből ha minden receptet meg akarsz sütni, évekig fog tartani. Azt pedig már mindenki vérmérsékletére bízzuk, hogy ez jó vagy rossz. Sütésre fel!

A könyv a Kossuth Kiadó kiadványa, 6990 Ft-ért lehet a tiéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top