nlc.hu
Gasztro
Pittole

Pittole

Nem tudjuk, vajon a kapribogyó valóban Kapriról származik-e, sõt, azt sem, hogy bokron, fán terem-e, de az biztos, hogy nagyon zamatos golyócska. Amiben benne van, biztos nagyon finom.

Hozzávalók:





• 200 g liszt
• fél kocka élesztő
• langyos víz
• só
• kapribogyó
• koktélparadicsom
• fekete olajbogyó
• apróra vágott hagyma
• apróra vágott erős paprika
• olívaolaj


Elkészítése:

Gyúrjunk puha masszát a lisztből, a sóból, az élesztőből, a vízből, és hagyjuk pihenni körülbelül két órán át. Közben dolgozzuk össze az apróra vágott kapribogyót a kis paradicsomokkal, a kimagozott olajbogyóval, az erős paprikával és a hagymával. A masszát keverjük hozzá a megkelt tésztához, szaggassunk belőle kis labdákat, és forró olajban süssük ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top