Hozzávalók:
6 főtt tojás
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
10 dkg reszelt sajt
4 dl meleg tej
4-4 dkg vaj és liszt
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, és fokozatosan, állandóan kevergetve beleöntjük a tejet. Kislángon, kevergetve addig főzzük, amíg sima, sűrű, de önthető mártást kapunk. Levesszük a tűzről, és két tálkában egyenletesen elosztjuk.
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben, forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a gombaszeleteket, 5 percig pároljuk, majd kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Belekeverjük az egyik adag besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk. A tojásokat félbevágjuk, majd szorosan egymás mellé, a gombás besamelre rakosgatjuk. Bevonjuk a másik adag besamellel, és meghintjük reszelt sajttal. Tíz percre forró sütőbe toljuk, majd azonnal tálaljuk.