Hozzávalók:
10 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
1 fej vöröshagyma
12 tojás
3 evőkanál reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom
a sütéshez: olaj
késhegynyi cukor
őrölt bors, só
Elkészítése:
Finomra vágjuk a hagymát, és kevés olajban megfonnyasztjuk. Meghintjük sóval, borssal, cukorral, és jól összekeverjük. A tojásokat hármasával egy-egy tálkába ütjük, alaposan felverjük, sózzuk, borsozzuk, és mindegyikbe egy-egy evőkanál zsemlemorzsát és reszelt sajtot keverünk. Az első csészébe szórjuk a bazsalikomot, a másodikba a hagymát, a harmadikba a jól lecsöpögtetett paradicsomot.
Egy serpenyőben egymás után megsütjük a három omlettet, közben folyamatosan kevergetjük, hogy jó krémes maradjon. A serpenyővel megegyező méretű, kiolajozott tortaformában egymásra borítjuk a három omlettet, a tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával, és forró sütőben 15 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni, majd mikor már teljesen lehűlt, vastag tortacikkekre vágjuk. Langyosan vagy hidegen a legjobb.