Gasztro

Omlett torta

Tortát sütni omlettbõl? Miért ne? Alsó réteg: paradicsommal, középsõ réteg hagymával, felsõ réteg bazsalikommal. Utána már csak össze kell sütni, és eheted is!





Hozzávalók:

• 10 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
• 1 fej vöröshagyma
• 12 tojás
• 3 evőkanál reszelt sajt
• 4 evőkanál zsemlemorzsa
• 3 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom
• a sütéshez: olaj
• késhegynyi cukor
• őrölt bors, só


Elkészítése:

Finomra vágjuk a hagymát, és kevés olajban megfonnyasztjuk. Meghintjük sóval, borssal, cukorral, és jól összekeverjük. A tojásokat hármasával egy-egy tálkába ütjük, alaposan felverjük, sózzuk, borsozzuk, és mindegyikbe egy-egy evőkanál zsemlemorzsát és reszelt sajtot keverünk. Az első csészébe szórjuk a bazsalikomot, a másodikba a hagymát, a harmadikba a jól lecsöpögtetett paradicsomot.


Egy serpenyőben egymás után megsütjük a három omlettet, közben folyamatosan kevergetjük, hogy jó krémes maradjon. A serpenyővel megegyező méretű, kiolajozott tortaformában egymásra borítjuk a három omlettet, a tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával, és forró sütőben 15 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni, majd mikor már teljesen lehűlt, vastag tortacikkekre vágjuk. Langyosan vagy hidegen a legjobb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top