nlc.hu
Gasztro
Sajtos tükörtojás

Sajtos tükörtojás

A jó öreg tükörtojás. Agglegények gyors kényszervacsorája, szalmán hagyott párunk még a serpenyõt is a mosogatóban hagyja, majd te elmosod, ha hazajöttél. Elég a szemrehányásból, élvezd ki az ízeket!





Hozzávalók:

• 12 szelet baconszalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 10 dkg csiperkegomba
• 3 dkg vaj
• fél dl száraz fehérbor
• 13 dkg lágy sajt
• 1,5 dl tejszín
• 4 tojás
• szerecsendió, őrölt bors, só
• a sütéshez: vaj


Elkészítése:

Négy tűzálló cseréptányért készítünk elő, és mindegyikbe keresztben lefektetünk 2 szelet szalonnát, úgy, hogy egy centivel túlérjen a tál peremén. A maradék szalonnát darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés vajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk, és 10 percig kislángon pároljuk. A sajtot villával összetörjük, összekeverjük a tejszínnel, majd borssal és késhegynyi szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a gombához, beleszórjuk a szalonnát is, és alaposan összedolgozzuk. Elosztjuk a tányérokon, és a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe ütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgájuk ne folyjon szét. Forró sütőben addig sütjük, amíg a tojás kellően megszilárdul. Azonnal tálaljuk, pirítóst adunk mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top