Hozzávalók:
12 szelet baconszalonna
2 fej vöröshagyma
10 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
fél dl száraz fehérbor
13 dkg lágy sajt
1,5 dl tejszín
4 tojás
szerecsendió, őrölt bors, só
a sütéshez: vaj
Elkészítése:
Négy tűzálló cseréptányért készítünk elő, és mindegyikbe keresztben lefektetünk 2 szelet szalonnát, úgy, hogy egy centivel túlérjen a tál peremén. A maradék szalonnát darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés vajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk, és 10 percig kislángon pároljuk. A sajtot villával összetörjük, összekeverjük a tejszínnel, majd borssal és késhegynyi szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a gombához, beleszórjuk a szalonnát is, és alaposan összedolgozzuk. Elosztjuk a tányérokon, és a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe ütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgájuk ne folyjon szét. Forró sütőben addig sütjük, amíg a tojás kellően megszilárdul. Azonnal tálaljuk, pirítóst adunk mellé.